Naši partneri

Spolupráca je dôležitá.

ĎAKUJEME!

krátky popis banneru
krátky popis banneru
 Rada pre dovolenkárov

Dovolenkujete v Ružomberku?

Odporúčam navštíviť Apartmánový dom Fatrapark 2 . Určite budete spokojní :)

krátky popis banneru
 Kontakt
Mgr. Anežka Neupauerová - aNoW
  Lúčky 195
  034 82   Lúčky
  tel.: +421 917 566 030
 
 Kalendár udalostí
 Facebook
  • Podeľte sa o pozitívnu skúsenosť z našej spolupráce a odporučte nás Vašim známym a priateľom:
 Novinky
REFLEXNÁ MASÁŽ CHRBTAREFLEXNÁ MASÁŽ CHRBTA

Ozvite sa, dohodneme :) 0917 566 030

Polievka č.4

Názov polievky: ŠOŠOVICOVÁ

Ingrediencie: šošovica, malá cibuľa, pár strukov cesnaku, soľ, bobkový list, nové celé korenie, mlieko alebo smotana, ocot, kôpor, cukor.

Postup: šošovicu som si namočila z večera do rána. Vodu som zliala. Naliala som do šošovice novú vodu a dala variť, pridala som všetky o - statné ingrediencie cibuľu, cesnak, koreniny. Vody netreba dávať veľa, skôr viac šošovice, ako bežne. Uvarí sa veľmi rýchlo. Cca 1/3  uvarenej šošovice aj s vodou si odoberieme vedľa a rozmixujeme na kašu, ja to robím v smoothiemakeri a vlejeme späť do polievky / to mi raz poradili baby v Kubíne /. Vzniknutá kaša nám polievku zahustí. Dochutíme trochou mlieka alebo smotany, mne stačí mlieko , octom , ak potrebujete aj trochu cukru a samozrejme kôprom.

Poznámka: moja mamina varila šošovicovú samozrejme aj so zemiakmi. Aby bola hustejšia, otec bol polievkový a potreboval sa najesť. Polievku zakončila klasicky zápražkou a posypala majoránkou. Isto ju nevarila takto, ako ja, na sladkokyslo, ale mne takto chutí viac.  No ale keby ju tak varila, dávala by mlieko, lebo vždy vravela, že smotana je príliš mastná. A nedávala do šošovice kôpor.

K polievke by som si dala chlieb, ten mám teraz ale obmedzený. Ale určite by na ňom nechýbalo volské oko alebo nejaká jemná opečená párka. V podstate je to taký polievkový prívarok, určite v tom mnohí vyvárajú nejaké údené mäsko alebo klobásku. Jasne, Polievka je chutnejšia. Ja som sa to ale znova snažila maximálne odľahčiť. Tak snáď bude chutiť aj táto light verzia.

DOBRÚ CHUŤ!