Naši partneri

Spolupráca je dôležitá.

ĎAKUJEME!

krátky popis banneru
krátky popis banneru
 Rada pre dovolenkárov

Dovolenkujete v Ružomberku?

Odporúčam navštíviť Apartmánový dom Fatrapark 2 . Určite budete spokojní :)

krátky popis banneru
  • Podeľte sa o pozitívnu skúsenosť z našej spolupráce a odporučte nás Vašim známym a priateľom:
 Kontakt
Mgr. Anežka Neupauerová - aNoW
  Lúčky 195
  034 82   Lúčky
  tel.: +421 917 566 030
 
 Kalendár udalostí
 Základ sú nohy

Viete, že o nohy sa treba starať?

Profesionálnu starostlivosť o vaše nohy nájdete

U Majky

krátky popis banneru

Polievka č.2

Názov polievky: FAZUĽOVÁ / CÍCEROVÁ

Ingrediencie: fazuľa, cícer, mrkva, kaleráb , zeler, paprika / dávam len koreňovú zeleninu /, cesnak, cibuľa, soľ, celé nové, čierne korenie , olej , petržlenová vňať

Postup: fazuľu / akú máte radi/ alebo cícer si namočíme cez noc do vody. Na druhý deň premyjeme a uvaríme s jednou cibuľou a pár strukmi cesnaku. Keď už je takmer hotová, pridáme koreňovú zeleninu postrúhanú na hrubšie – ja som na strúhadle na uhorky. Ako mamina kedysi. Môžeme kvôli chuti hodiť aj kúsok papriky. Na záver trochu oleja a vňať / akú máme – čerstvú, mrazenú alebo sušenú/. A je hotovo.

Poznámka: moja mamina varila tri druhy fazuľovej polievky – na husto – sladko/kyslo, polievkovú a zelenú fazuľku na sladko/kyslo.  Na husto sme mali najradšej hrubú fazuľu, tá bola už ako mäsko , no a do tej polievkovej dávala všetku ostatnú, ktorú sme dopestovali. Cícer som spoznala až v dospelosti. Nepamätám si ho z detstva vôbec. Tú dnešnú mamina tradične zvykla robiť aj so zemiakmi, zapražila paprikou na slaninke. Vňať. Vždy bola super.

Polievku raz uvaríte s fazuľou, druhý raz s cícerom. Strukoviny sú veľmi zdravé. Zo všetkých polievok aktuálne vyčleňujem zemiaky a všetky ostatné súčasti – halušky, ryžu, cestoviny, snažím sa ich maximálne odľahčiť. Pokojne si môžete dať aj dve misky polievky, len už potom nie druhé jedlo. Netreba. Zvyknete si. Ako ja.

DOBRÚ CHUŤ!