Kelový prívarok
Názov : KELOVÝ PRÍVAROK
Ingrediencie: pol/trištvrte hlavy kelu, soľ, rasca, olej, veľká cibuľa, cesnak
Postup: kel nakrájame na kocky a zľahka osmahneme na dosklovita urobenej cibuľke. Posolíme, pridáme rascu a pár strukov cesnaku, pokojne celý, ten sa počas dusenia rozvarí. Podlejeme vodou a necháme dusiť takmer do mäkka. Priebežne podlievame, podľa toho, koľko si to ešte pýta. Keď to začne akoby hustnúť a väčšina vody je vyparená, je hotovo. Ku koncu môžeme pridať ešte pretlačený cesnak, aby zvýraznil chuť. Nič viac s tým nerobíme.
Poznámka: moja mamina kelový prívarok nerobila, len kelovú polievku. Ale tú zahusťovala zápražkou, takže , keď ju zvrtnem inak , pridám ju sem tiež.
Bonus: na prívarok som urobila mäsko na paprike, také s výraznejšou chuťou, aby ten kel nebol celkom nudný. Ja som použila odpadové mäsko, nejaké , čo som naodkrajovala. Použiť môžete hocijaké, ale mne najviac chutí bravčové. Mäsko si naberiete pekne do stredu kelového prívarku a jete. Paráda.
DOBRÚ CHUŤ!