Naši partneri

Spolupráca je dôležitá.

ĎAKUJEME!

krátky popis banneru
krátky popis banneru
 Rada pre dovolenkárov

Dovolenkujete v Ružomberku?

Odporúčam navštíviť Apartmánový dom Fatrapark 2 . Určite budete spokojní :)

krátky popis banneru
 Kontakt
Mgr. Anežka Neupauerová - aNoW
  Lúčky 195
  034 82   Lúčky
  tel.: +421 917 566 030
 
 Kalendár udalostí
 Facebook
  • Podeľte sa o pozitívnu skúsenosť z našej spolupráce a odporučte nás Vašim známym a priateľom:
 Novinky
REFLEXNÁ MASÁŽ CHRBTAREFLEXNÁ MASÁŽ CHRBTA

Ozvite sa, dohodneme :) 0917 566 030

Príloha - biela kapusta

Názov prílohy: BIELA KAPUSTA

Ingrediencie: pol hlavy bielej kapusty, 1 konzerva lúpaných paradajok, soľ, rasca, olej, veľká cibuľa

Postup: kapustu nakrájame na kocky a zľahka osmahneme na oleji. Posolíme,  pridáme rascu a jednu veľkú cibuľu, ja ju krájam na poli a na kolieska, ona sa v podstate rozvarí. Podlejeme vodou a necháme dusiť takmer do mäkka. Pred koncom pridáme konzervu lúpaných paradajok. Šťavu vlejem rovno do kapusty a paradajky pokrájam na malé kúsky a pridám ku kapuste tiež. Paradajky sú dostatočne sladké a v podstate majú aj svoju kyslosť, to znamená , že kapustu ochutia aj namiesto cukru a octu. Dusíme dovtedy, kedy to nezačne akoby hustnúť a väčšina vody je vyparená.

Poznámka: moja mamina robila kapustu inak. Na karameli. Presný postup neviem, ale predpokladám karamel, trochu oleja a na to kapusta. Udusila. Mala rada červenú farbu, to znamená, že do kapusty pred dokončením šupla pretlak, aj kvôli farbe , aj kvôli chuti. Dochucovala cukrom a octom. Na záver poprášila múkou, aby bola kapusta hustejšia.

Ja som kapustu urobila aj bez cukru aj bez múky a bola prudko jedlá a ľahučká . A k nej si už stačí priložiť len kúsok mäska. Netreba ani zemiaky, ani knedľu, ani nič. Vyskúšajte.

DOBRÚ CHUŤ!